کارهایی برای جلوگیری از استرس

١. از افت قند خون جلوگیری كنید و وعده‌های منظم، كوچک و سالم بخورید.

٢. از میان وعده‌های كم انرژی مانند هویج، كرفس، ذرت بوداده‌ی بدون روغن و کیک‌های برنجی با شكر كم استفاده كنید.

٣. از انواع میوه‌های تازه و آب‌ میوه‌ها به‌عنوان طعم‌دهنده‌های شیرین استفاده كنید.

٤. جوشانده‌های گیاهی برای تسكین اعصاب مناسب هستند؛ می‌توانید آن‌ها را با یک قاشق غذاخوری عسل میل كنید.

٥. مصرف غذاهای حاوی تریپتوفان مانند مغزهای گیاهی (پسته، بادام، فندق و...)، موز و غلات كامل، دستگاه عصبی را تسكین می‌دهند.

برای مقابله با تمایل به مصرف شكر، از نان‌های تهیه‌شده با آرد كامل و شكر كم، استفاده كنید. غلات كامل، سلول‌های مغزی را برای ترشح سروتونین تحریک می‌کنند. هورمون سروتونین آرام‌بخش است.

٦. مصرف مقدار كمی پروتئین در طول روز مانند پنیر، تخم‌مرغ، مرغ و گوشت در شرایط استرس خستگی شما را رفع می‌کند. اگر جزء افرادی هستید كه خیلی زیاد دچار استرس می‌شوید، همیشه مقداری از مواد حاوی پروتئین آماده را همراه داشته باشید.

٧. غلات كامل و مواد غذایی حاوی فیبر، چرخه ایجاد گرسنگی را به تعویق می‌اندازند. انواع میوه، سبزی، ماست کم‌چرب و پنیر نیز همین كار را انجام می‌دهند.

٨. از انواع غذاهای بدون چربی یا کم‌چربی استفاده كنید.

٩. وعده‌های غذایی را حذف نكنید.

١٠. برای مقابله با استرس راه دیگری به‌غیراز غذا خوردن پیدا كنید.

١١. برای رفع خستگی پس از كار روزانه ورزش كنید. ورزش‌هایی را انتخاب كنید كه موردعلاقه شما هستند و به شما آرامش می‌بخشند. ورزش كمک می‌کند تا كالری اضافه سوخته شود، سلامت قلب و ریه‌ها افزایش یابد و ذهن شما از چیزهایی كه باعث ایجاد استرس هستند، دورنگه داشته شود.

١٢. روزانه به مدت 30-20 دقیقه و 3 بار در هفته به‌صورت منظم ورزش كنید.

١٣. در شرایط استرس از داروهای آرام‌بخش استفاده نكنید.

١٤. یاد بگیرید كه اهداف خود را زمان‌بندی كنید.

١٥. اهداف واقعی انتخاب كنید نه غیرواقعی.

١٦. مهارت‌های مدیریت زمان را یاد بگیرید.

١٧. زمانی را برای تهیه فهرست غذاهایی كه نیاز دارید، اختصاص دهید و از انتخاب مواد غذایی باارزش تغذیه‌ای كم پرهیز كنید.


چاپ  

مقالات مرتبط